SLETTVOLL

Når varetellingen går som en drøm

Utfordringen

Det var vanskelig å få en skikkelig oversikt under tellingene da de tidligere brukte skjema som de førte inn manuelt antall varer på. I tillegg måtte strekkoder sjekkes og føres, noe som også var tidkrevende. Om det ble oppdaget avvik var det vanskelig og fryktelig tidkrevende å gå gjennom alt materialet for å finne hvor feilen lå.

Løsningen

TouchTime gjør det mye enklere ved at man skanner strekkoden og får direkte opp varen du har foran deg. Det er enkelt å plotte inn hvor mange enheter man har av varen. Ved avvik er det enkelt å gå tilbake i systemet og finne ut årsaken, for eksempel om det skulle ha skjedd en registrering flere ganger.

Tekstmeldingen fra de ansatte i Slettvoll i Drammen var klar, det nye systemet TouchTime hadde gjort den årlige varetellingen mye mer enkel og effektiv. Etter 2,5 time hadde fire ansatte gått gjennom alle varene i hele butikken.

God kontroll på varebeholdningen

IT-ansvarlig Ralf Alvestad i Slettvoll mottok meldingen rett før jul, som er fast tidsrom for varetellingene de gjør hvert år i alle sine 18 butikker. Det er viktig å få oversikt og kontroll på beholdningen før et nytt år starter.

"Vi gjennomførte varetelling med TouchTime første gang før jul. Alle butikkene var fornøyde med hvor tidsbesparende tellingen i butikken var og hvor enkelt det var å skjønne hvordan man bruker det nye systemet", sier Ralf.

Alle de ansatte har fått utdelt sin egen iPad som de kan bruke til blant annet varetelling. Før nyttår var det til sammen 70 ulike personer som gjennomførte til sammen 33 790 tellinger. Resultatet ble en meget presis oversikt over varebeholdningen.

Både møbelfabrikk og interiørbutikk

Slettvoll er en familiebedrift fra Stranda som nå driftes av tredje generasjon. Med sine snart 19 butikker i Norge og Sverige, samt egen produksjon av møbler i sin fabrikk på Stranda, er de en totalleverandør på alt av interiør til hvert rom. I tillegg hjelper de sine kunder med innredning av sine hjem.

"Vi hadde behov for et profesjonelt system som kunne hjelpe oss med å få en enkel oversikt over hvor mye vi faktisk har av varer. Det er mange varer, og de ligger på flere forskjellige steder i butikken", sier Ralf.

Kvaliteten på varetellingen er mye bedre

Linda Heitmann, som er selger i Slettvoll Ålesund, kan bekrefte at TouchTime gjør varetellingen mye mer effektiv og kvalitetssikker enn tidligere.

"Det går mye raskere med det nye systemet. Vi slipper å lese alle strekkodene og føre disse inn på listene som vi brukte tidligere. Det er nå enkelt å skanne varen med iPad-en og samtidig får du kvalitetssikret at du har riktig vare, siden bildet av varen du har skannet dukker opp i systemet", sier Linda.

Ralf har fått tilbakemelding fra de ansatte at det er en stor fordel å få opp bilde og tekst. Det er enormt med artikler og mange varer er også svært like, men ved hjelp av bilder av scannet artikkel kan det raskt verifiseres at de har riktig vare.

Enkelt å finne årsak til avvik

Slettvoll har delt opp butikken i ulike soner eller avdelinger, slik at det skal være enkelt å se hvilken sone man jobber seg gjennom under varetellingen.

"Det er enkelt å gå tilbake og se hvem som jobbet seg gjennom hvilken sone, dersom man trenger å finne ut om man har gjort noen feil i varetellingen. Det blir heller ikke dobbelttelling, noe som kunne forekomme tidligere", sier Linda.

Hun er også svært fornøyd med hvor oversiktlig og enkelt det var å begynne å bruke systemet.

"Vi fikk utdelt iPad-ene i løpet av desember, og startet varetellingen bare noen uker etter vi hadde fått de. Så vi ble vel kastet rett inn i bruken av systemet, men det fungerte veldig bra siden det var såpass enkelt å forstå hvordan det hang sammen", sier Linda.

Brukervennlighet er en viktig ingrediens for at TouchTime skal lykkes. Slettvoll har hatt en god start med systemet, og det jobbes nå videre med å innføre flere av verktøyene TouchTime har å tilby.

"Varetellingen gikk overraskende smertefritt på alle våre 18 butikker, for å være første gangen", sier Ralf.

telefon ikon

Vil du vite mer?

Dersom du er i prosess med, eller vurderer, å anskaffe et moderne og fremtidsrettet ERP-system, hadde det vært hyggelig med en prat.
Ta kontakt!
70 25 41 00 Send epost

Se flere av våre kundehistorier

Oakland Norge

Kundehistorier
TouchTime gjør lagerstyring og arbeidshverdagen enklere for de ansatte i Oakland Norge. De har i dag et tilpasset ERP-system som håndterer all varelogistikk.
Les mer

Hole Maskiner

Kundehistorier
Nå er de en levedyktig entreprenørbedrift som flere store ser mot. Men det var ikke situasjonen for noen år siden. Les om tiltakene Hole Maskiner gjorde.
Les mer

Pla-Mek

Kundehistorier
Med sitt eget spesialtilpassede OEE-system basert på TouchTime kan Pla-Mek måle effektiviteten på maskinene og ha full oversikt over hvordan maskinparken opererer til enhver tid.
Les mer