Tilbake

Nomek

Sparer dyrebar tid med nytt kalkulasjonssystem

Les mer

Utfordringen

Tidligere jobbet Nomek i lite fleksible systemer hvor det for eksempel ikke kunne hentes ut data. For å være konkurransedyktig hadde bedriften et sterkt behov for bedre lagerstyring og et bedriftssystem som kunne tilpasses.

Løsningen

Med TouchTime er fleksibilitet og kontroll i høysetet. Systemet håndterer store mengder med kompleks data og detaljer, som syes sammen til et komplett system. For Nomek AS har det blant annet betydd at de har god kontroll på prosjektestimering og når de skriver tilbud.

Nomek AS har blitt mer effektiv på prosjektestimering og kalkulering av tilbud etter at de begynte å bruke TouchTime sitt kalkulasjonssystem.

Tidligere lå all dataen inne i Excel-ark, og det tok tid å hente ut og lime inn all informasjon som var nødvendig når de skulle opprette nye tilbud. Nå kan Bjørn Tore Sandnes, som jobber i salg og konstruksjonsavdelingen til Nomek AS, med enkle tastetrykk lage en nytt tilbud på bare få minutter.

Bjørn Tore Sandnes i salg og konstruksjonsavdelingen til Nomek har en unik fagkompetanse på oppbygging av kjøretøy.

"Ja, det går absolutt mye raskere å jobbe med utarbeidelse av tilbud når jeg bruker TouchTime, kontra tidligere da vi hadde alle mulige versjoner av excelark. Før kunne vi bruke opp til én dag på å kalkulere et tilbud, men nå kan det ta fem minutter", sier Bjørn Tore.

Typiske prosjekter for Nomek starter med skroget til lastebilen som grunnlag for bygging av spesialiserte kjøretøy, skreddersydd etter kundenes behov.

Spesialproduksjon satt i system

Nomek er en moderne og spesialisert industriprodusent innen platebearbeiding og mekanisk produksjon. Bedriften har vokst de siste årene, og det står ikke på oppdrag. De leverer spesialtilpassede påbygg for krokbiler og trekkvogner, samt utvikler og leverer slamsugere, sandfangbiler, kombi- og avvanningsbiler.

Nomek tilbyr nøkkelferdige produkter og leverer til et bredt spekter av kunder i hele Norge. Svært få av leveransene er helt like og det er derfor avgjørende at de har et ERP-system som fungerer slik at spesialproduksjon blir som standardsystem.

Fleksibelt kalkulasjonssystem og lagerstyring

Det er nå enklere å kalkulere tilbud på disse spesialbestillingene. Bjørn Tore kan hente ut all data fra en tidligere ordre og enkelt bygge et nytt tilbud ved å legge til eller trekke fra pakker som den nye kunden ønsker.

"Om kunden ønsker en opsjon på en pakke, legger jeg det enkelt inn i systemet som en opsjon som jeg kan følge opp på et senere tidspunkt", sier Bjørn Tore.

Hver enkelt spesiallagde bil blir konstruert i 3D og overført til en spesifikk kalkylen i TouchTime.

Når en ny bil blir tegnet opp i 3D, består den av svært mange enkeltkomponenter. Komponentene er alle tegnet i 3D, og Nomek benytter SolidWorks til konstruksjon. Noen komponenter skal produseres internt som halvfabrikater, andre komponenter er kjøpt inn fra mange leverandører. Når komponentene er overført inn i TouchTime, kan en med få tastetrykk sette opp innkjøpsordre mot en eller flere leverandører.

Komponentene inngår i det som hos Nomek blir kalt jobbpakker. En bil består oftest av flere jobbpakker. Noen av jobbpakkene er inkludert i tilbudet. Andre er opsjoner.

Dersom en kunde ringer og vil gjøre en endring på ordren, oppdaterer Bjørn Tore dette umiddelbart i TouchTime.

Nomek jobber innen prosjektinidustri. De lager ofte produkter som ligner på ting de har laget før. Men på grunn av kompleksiteten i konstruksjon og produksjon må de ha systemer som ivaretar kundetilpasninger. Nomek lytter til sine kunder. Er det teknisk mulig å få til, så får kunden akkurat det han vil ha.

Ofte er det slik at en bil kan ha en eller flere opsjoner. Dersom kunden ønsker å benytte seg av en opsjon vil oppdatering av bl.a. komponentlister i produksjon medføre en helt spesiell prosess som gjør dette mulig. Her gir TouchTime muligheter som få andre systemer har. Med ett klikk "aktiveres" opsjonen og produksjonen får umiddelbart nødvendig informasjon for å produsere akkurat det han vil ha.

Detaljer kan langt på vei testes ut på tegnebrettet - og resultatet blir som kunden ønsker. Det gir fornøyde kunder.

Dataen inne i systemet er til enhver tid oppdatert, og ordren kan endres underveis. Alle som er logget inn på systemet kan enkelt se endringene som er gjort og får beskjed om hva som er endret.

"Vi har cirka én måned byggetid på en krokbil, og det nye systemet hjelper oss å holde tidsfristene selv med ekstra utfordringer", forteller Bjørn Tore.

De som jobber i produksjonen ser med det samme de er inne i systemet at det er lagt inn en endring, og har dermed full kontroll på hva de skal gjøre til enhver tid.

Alle kan enkelt se hvor mye vi har av varen på lager, eller om det er tomt og må bestilles inn på nytt. Før var det tusenvis av linjer som måtte oppdateres inne i Excel-ark og systemer som ikke var fleksible og oppdaterte.

En bil kan bestå av et svært stort antall komponenter. Komponenter som blir plukket i sanntid med TouchTime på smarttelefoner.

TouchTime gir konkurransefortrinn

TouchTime utvikles videre hos Nomek. De jobber med å få på plass flere spennende funksjoner i systemet, og underveis ser de alle mulighetene som åpner seg. Bedriften er godt fornøyd med det de har fått på plass til nå, og de føler det gir dem et konkurransefortrinn.

"Vi er veldig fornøyd med det som vi har fått til, men vi vil jobbe videre med flere funksjoner som vi ser vil gi muligheter til forbedring. Noen av funksjonene vi jobber med vil helt klart gi oss konkurransefortrinn, men det vil jeg ikke gå i dybden på", smiler Bjørn Tore lurt.

TouchTime vil sørge for

  • effektiv drift
  • kontroll på prosjektestimering og tilbud
  • produksjonsflyt, logistikk- og pengeflyt i prosjektene
  • produksjonsoptimalisering og kontroll
  • kontroll på produktkonfigurasjonen som gjør at en utnytter komponenter og standarddeler på best mulig måte
  • reduserte kostnader og overskridelser ved å ha full kontroll på prosjektene

Skal vi ta en prat?

Dersom du er i prosess med, eller vurderer, å anskaffe et moderne og fremtidsrettet ERP-system, hadde det vært hyggelig med en prat.
Ta kontakt!

70 25 41 00
Send epost

Se flere av våre kundehistorier

Oakland Norge

TouchTime gjør lagerstyring og arbeidshverdagen enklere for de ansatte i Oakland Norge. De har i dag et tilpasset ERP-system som håndterer all varelogistikk.

Les mer

Hole Maskiner

Nå er de en levedyktig entreprenørbedrift som flere store ser mot. Men det var ikke situasjonen for noen år siden. Les om tiltakene Hole Maskiner gjorde.

Les mer

Slettvoll

Tekstmeldingen fra de ansatte i Slettvoll i Drammen var klar, det nye systemet TouchTime hadde gjort den årlige varetellingen mye mer enkel og effektiv. Etter 2,5 time hadde fire ansatte gått gjennom alle varene i hele butikken.

Les mer

Pla-Mek

Med sitt eget spesialtilpassede OEE-system basert på TouchTime kan Pla-Mek måle effektiviteten på maskinene og ha full oversikt over hvordan maskinparken opererer til enhver tid.

Les mer